Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή σε ζητήματα γύρω από την έμφυλη βία

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή σε ζητήματα γύρω από την έμφυλη βία

Την Τριτη 17 Απριλίου 2018 τα στελέχη του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών διοργάνωσαν ένα ακόμα εκπαιδευτικό σεμινάριο. Αυτή τη φορά το σεμινάριο απευθύνθηκε σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες ώστε να είναι σε θέση αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν αποτελεσματικά ενδεχόμενα σημάδια περιστατικών έμφυλης βίας.

 

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο την αρχική εισήγηση ανέλαβε η Σοφία Βαγενά, εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α) την οποία και ευχαριστούμε για την εξαιρετική της παρέμβαση.

 

Οι υπόλοιποι άξονες αφορούσαν σε μια κατατοπιστική εισαγωγή σε ορισμούς και βασικές αρχές γύρω από την έμφυλη βία, το ελληνικό νομικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και μελέτη ορισμένων περιπτώσεων που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Κέντρο Γυναικείων Μελετων και Ερευνών Διοτίμα. Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από την ψυχολόγο και Υπεύθυνη Επιμορφώσεων, καθώς και από τη Συντονίστρια Νομικών Υπηρεσιών του ΚΓΜΕ Διοτίμα.
To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας στα προσφυγικά camps και τον αστικό ιστό.