Παρέμβαση Κ. Κούνεβα για τη στρατηγική και τη χρηματοδότηση δράσεων κατά της Έμφυλης Βίας

Παρέμβαση Κ. Κούνεβα για τη στρατηγική και τη χρηματοδότηση δράσεων κατά της Έμφυλης Βίας

Κ. Κούνεβα: «Θέλουμε  στρατηγική, χρηματοδότηση και πράξεις κατά της έμφυλης βίας»

 

Παρέμβαση στην  Ολομέλεια  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση  για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

 

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Κ. Κούνεβα  τόνισε ότι είναι  λυπηρό να μιλάμε για την έμφυλη βία  μόνο  με αφορμή τις παγκόσμιες  μέρες και κάλεσε την  Κομισιόν να δεσμευτεί σε συγκεκριμένη στρατηγική, χρηματοδότηση και προγράμματα εφαρμογής της Σύμβασης  και να ορίσει Ειδική Αρχή για την καταπολέμηση της βίας κατά  γυναικών στην Ε.Ε.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών στηλίτευσε την  άρνηση ή την  κωλυσιεργία 11 κρατών μελών να κυρώσουν τη σύμβαση, ιδιαίτερα της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας, που ασκεί την προεδρία  της Ε.Ε., χαιρέτισε την επικείμενη κύρωσή της από την Ελλάδα και απομόνωσε την ιδιότυπη επίθεση που δέχεται η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης από την ακροδεξιά, η  οποία ισχυρίζεται ότι «το ιδεολογικό της πλαίσιο προωθεί τις ιδέες της αριστεράς, ότι επιβάλλει μια “ιδεολογία φύλου” μέσω αμφιλεγόμενων νομικών εργαλείων και ότι αφαιρεί την κυριαρχία των  κρατών στα θέματα της έμφυλης βίας!»

 

Το βίντεο της παρέμβασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=SVussGPPCvs