Νέα καμπάνια κατά της Έμφυλης Βίας

Νέα καμπάνια κατά της Έμφυλης Βίας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018:

Εκκίνηση πανελλαδικής εμβέλειας καμπάνιας κατά της Έμφυλης Βίας

 

Τιμώντας τον συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών επιλέγουμε τη φετινή ως εκκίνηση της νέας μας καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας. Η πολύμηνη αυτή καμπάνια θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και θα περιλαμβάνει μια σειρά από πολύπλευρες δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας στοχεύοντας στην καρδιά των κοινωνικών στερεοτύπων που τη συντηρούν και την αναπαράγουν.

____

 

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 250 χρόνια από την εμβληματική ημέρα της 8 Μαρτίου του 1857, ημέρα μνήμης για τους αγώνες των εργατριών στα κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης, όμως η  ανάγκη για αγώνες  διεκδίκησης  της ισότητας  των φύλων, τόσο σε πολιτικό-οικονομικό  όσο και  κοινωνικό επίπεδο, παραμένει  επιτακτική.

 

Οι διαρκείς αγώνες  που σηματοδότησαν τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών σε μια μεγάλη γκάμα πτυχών της ζωής των γυναικών – στην εργασία, την  εκπαίδευση, το δικαίωμα ψήφου, την ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική ζωή, την ενίσχυση του γυναικείου ριζοσπαστικού λόγου, την κριτική στους έμφυλους ρόλους και τα στερεότυπα, την αυτοδιάθεση  του σώματος κ. ά –στόχευαν στη διαμόρφωση αυτών των συνθηκών ζωής όπου οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης δεν θα ήταν πλέον αναγκαίες.

 

Συνεχίζοντας ασταμάτητα από το 1989 τις ενέργειες και δράσεις προώθησης της  ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών  σε όλα τα πεδία της καθημερινής  ζωής, επιλέγουμε τη σημερινή ημέρα να μείνουμε μακριά από τη  λογική εορτασμού,  αλλά με σκοπό να αναδείξουμε την πάντα επίκαιρη σημασία της δράσης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας αναδεικνύοντας τις πολλαπλές  πτυχές των  στερεοτύπων και  προσεγγίζοντας από διαφορετικούς δρόμους  νέους και νέες, μεγαλύτερους και μεγαλύτερες όλων των φύλων.

 

Για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να  κερδίσουμε το μέλλον όλων μας.

 

Ο τίτλος, οι δράσεις, το πρόγραμμα και το υλικό αυτής της καμπάνιας θα ανακοινώνεται από το site και τη σελίδα του Κ.Γ.Μ.Ε. Διοτίμα.