Ομιλία: «Ιταλία - Από την περιπέτεια της άφιξης στην στεγαστική επισφάλεια»

Ομιλία: «Ιταλία – Από την περιπέτεια της άφιξης στην στεγαστική επισφάλεια»

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο σεμινάριο του κύκλου διεπιστημονικών συναντήσεων Mobilities in/of Crises: Critical Investigations που συνδιοργανώνουν η Βρετανική Σχολή (ΒΣΑ) και η Γαλλική Σχολή της Αθήνας (ΓΣΑ).

Ο τίτλος της ομιλίας είναι: Italy: one of the main refugees’ frontline in Europe. From an adventurous landing in to precarious housing.

 

Θα μιλήσει η Sylvia Mugnano (Πανεπιστήμιο Milano Bicocca) και θα σχολιάσει ο Θωμάς Μαλούτας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

 

Το σεμινάριο θα αρχίσει στις 6 μμ στη ΓΣΑ (Διδότου 6) και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά (χωρίς ταυτόχρονη διερμηνεία).

 

Μετά την παρουσίαση των κύριων τάσεων και δεδομένων σχετικά με την άφιξη των προσφύγων στην Ιταλία, η ομιλία θα επικεντρωθεί στο κομμάτι της αναζήτησης στέγης για τους/τις πρόσφυγες, καθώς και στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενός συστήματος στέγασης που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από τη στιγμή της πρώτης προσγείωσης μέχρι την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου στεγαστικού πλάνου σε συνδιασμό με άλλες τοπικού τύπου παροχές υπηρεσίών. Τέλος, θα αναδειχθούν πτυχές από καινοτόμες τοπικές δράσεις και μελέτες περιπτώσεων από την Lampedusa.

Στα αντίστοιχα links μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για την ομιλία, τους ομιλιτές και τις ομιλήτριες, καθώς και τη συγκεκριμένη σειρά σεμιναρίων.

Οι διοργανωτές/τριες:

Ειρήνη Αβραμοπούλου (Kοινωνική Ανθρωπολόγος, Υπότροφος Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντης, ΒΣΑ)

Άγγελος Νταλαχάνης (Ιστορικός, Επιστημονικό μέλος, ΓΣΑ)

Ίρις Πολύζου (Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό μέλος, ΓΣΑ)