Εκπαιδευτική επίσκεψη γυναικών Προσφύγων στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων που διαμένουν στην ανοιχτή δομή Φιλοξενίας Θεσσαλίας στο Κουτσόχερο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πολιτιστικού ενδιαφέροντος μιας ομάδας γυναικών προσφύγων, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Τη δράση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας, δικτύωσης και ενδυνάμωσης των προσφυγισσών που διαμένουν στο Camp στο Κουτσόχερο.

 

 

Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα πρωινό στο μουσείο και να ξεναγηθούν στη βασική έκθεση όπου παρουσιάζεται  ο θεσσαλικός χώρος διαχρονικά, η θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Η προσέγγιση αυτής της διαδρομής στον χρόνο και τον χώρο γίνεται μέσα από το τρίπτυχο: κράτος, θεσμοί, εξουσίες. Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερη επίσκεψη από την ομάδα των γυναικών με τη συνοδεία των κοινωνικών επιστημόνων που απασχολούνται στη δομή.