ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

GenderViolence

ΔΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δες τι ξέρεις και τι μπορείς να μάθεις για τη βία κατά των γυναικών! Απάντησε στις ερωτήσεις και πάρε τις απαντήσεις!

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο-quiz απευθύνεται κυρίως σε νέους και νέες – αλλά όχι μόνον – με σκοπό την ενημέρωσή τους.

Μέσα από την ευαισθητοποίηση των νέων για το ζήτημα της έμφυλης βίας είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε υγιείς και ισότιμες σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα και παράλληλα να προωθήσουμε μια κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών.

Το κουίζ, είναι δράση του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας» το οποίο υλοποιεί το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών -Διοτίμα με σκοπό να στηρίξει οικονομικά ασθενείς γυναίκες (γηγενείς και μετανάστριες) που αδυνατούν σε καιρούς κρίσης και ακραίας φτώχειας να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ενώπιον της δικαιοσύνης

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
LOGOS_SAMEratio_Horiz_GR